Fugtighed og multiple sclerose symptomer

Så her er jeg, har en god tid på ferie i ørkenen. Ja, ørken - bliver temmelig varmt om dagen, men som de siger, er det "et tørt varmt." Jeg har det godt - færre symptomer rundt - træthed er næsten væk, kognitiv dysfunktion er på et minimum (jeg kan faktisk have en samtale, der giver mening for mig og den anden person), alt yucky parastesi i mine fødder er gået eller reduceret til lidt snurre.

Hele tiden spekulerer jeg på, om denne forbedring skyldes det faktum, at jeg er på ferie og fast bestemt på at have det godt, fordi jeg har ryddet min hjerne af alle bekymringer.

Så regner det. Og regner. Og fortsætter med at regne. Det er tilsyneladende "monsonsæsonen" her. Dette var ledsaget af masser af lyn, hvilket altid bringer på temmelig vanvittigt snurre i mine fødder. Når lynet stopper, føler jeg mig bedre og kan sove.

Så kommer den næste dag og sammen med den den intense ørkensol, der skinner på alle disse pytter og bringer fugtighed for første gang siden jeg har været her. Med fugtigheden kom alle mine gamle velkendte MS symptomer , og en stor ol 'dosis af crankiness, at starte. Det blev næsten ikke så varmt (ved termometeret) som det var blevet her i dage tidligere, men det følte sig brutto (som gjorde jeg).

Når jeg skriver dette, tørres vandpudene op og luftfugtigheden er normalt tilbage til 17%. Jeg har det godt igen.

Da jeg overvejer min fugtighed = MS symptomer , forsøger jeg at nyde de sidste dage i min ferie uden at fokusere på det faktum, at den normale luftfugtighed derhjemme omkring denne tid på året er 75 til 90%.

Hvad synes du? Det er temmelig umuligt at finde noget om fugtighed og MS-symptomer i litteraturen, da forskerne vil fokusere på ting, som de objektivt kan måle, som tilbagefald, snarere end ting, som vi "føler" men ikke kan kvantificeres godt.

Jeg må sige, at vi som epidemiolog og en person med MS føler, at vi (det er jer alle og mig) gør store opdagelser med nogle af disse "ikke-videnskabelige" spørgsmål (se nedenfor). Lad os se, hvordan fugtighed rammer de fleste af os - vær venlig at tilføje din kommentar nedenfor.

Læs mere om min nye serie af "ustudierede MS-symptomer og udløsere" her:

Lyn og Multipel Sklerose

Q. Kan flyselskabsrejse forårsage en gentagelse af flere sklerose?